ÅbenRock - Sønderjyllands rytmiske kor

Sæson 2010

 

Koncerter med "Small Big Band" fra Vejen                                                   Søndag d. 28. februar og d. 7. marts 2010:
 
       Et par eftermiddage i selskab med jazz, pop og rock. 12 herrer fra Vejens Small Big Band troppede op med trækbasuner, saxofoner, trompeter og meget mere, for at give en herlig koncert sammen med Åbenrock. Der blev både spillet fællesnumrene "Tuxedo Junction", Alexander´s Ragtime Band" og titelmelodien fra Muppet Show, foruden "Black Or White", "When You´re Around" og "Kys tænder drømme" fra Åbenrocks eget repertoire.

       Der blev lavet to koncerter i henholdsvis Rødekro og Vejen, hvor omkring 100 mennesker kom og lyttede med. En rigtig god oplevelse, hvor Åbenrock for alvor fik vist at vi synger uden noder, vi synger højt og vi synger sikkert.

       Igen, igen var der god hjælp at hente hos rigtig mange Åbenrockere, som gav en stor hånd med lyd, opsætning af scene og stole, kaffe og kage samt salg af billetter ved indgangen.   

 

4 x korkoncert i Sønderjyllandshallen
Torsdag d. 15. april 2010: 
 
        Rytmebaks, Sct. Jørgens Pigekor, Calulakoret fra Åbenrå Musikskole og ÅbenRock sang foråret ind i form af en fælleskoncert under navnet "4 x korkoncert". Hvert kor sang 3-5 numre fra eget repertoire og herefter sluttede vi i fællesskab af med at synge nummeret "Hjertet ser" af Karen Busch.
 

       Åbenrock havde glæde af gæstedirigent Merete Abrahamsen og det sædvanlige "husorkester" bestående af Allan på klaver, Henning på trommer og Henrik på bas. Ud over numrene "Mercy, Mercy, Mercy" og "Fly Me To the Moon" med musisk ledsagelse, sang ÅbenRock også acapella numret "Say" arrangeret af vores ophavsmand Jens Johansen. Afslutningsvis sang vi - igen med ledsagelse af husorkesteret - "Ain´t No Mountain High Enough" og Erann DDs "When You´re Around".

       En rigtig god koncert med et veloplagt ÅbenRock, der kom godt ud over scenekanten. Stor tak til gæstedirigent og husorkester.

                        

 
 
Kniplingefestival i Tønder
Fredag d. 4. juni:
 

       Åbenrock sang koncert ved Kniplingefestivalen i Tønder sammen med dirigent Torsten Hartz og under ledsagelse af kontrabassist Søren Bekker og guitarist Shane Dhiman. En spændende opgave, dels fordi vi skulle synge for omkring 400 mennesker med mange forskellige nationaliteter og dels fordi det var med en anden musisk ledsagelse end Åbenrock er vant til. Begge områder vi gerne udforsker mere.

       Koncerten var sæsonens sidste, hvorefter Åbenrock holder sommerferie. Efter et fornemt kaffebord ved Kniplingsfestivalen, fortsatte festlighederne hos Anne Mette Bak, som havde inviteret Åbenrock med hjem til Ullas gode tapas og Karins hjemmelavede ringriderpølser. Efter et par bevingede ord og særligt udvalgte gaver til Torsten Hartz, blev der sat punktum for en god sæson, sagt farvel og tak for et godt samarbejde til en dirigent, som har sat fodspor og som bestemt vil blive savnet.   

Panbo Høstkoncert i Sønderjyllandshallen
Søndag d. 26. september:
 
       Ved Panbo Høstkoncert gav ÅbenRock et brag af en koncert i fællesskab med Aabenraa Brass Band. Ca. 750 publikummer havde fundet vej til Sønderjyllandshallen for at overvære denne koncert.
 
       Det blev til et herligt gensyn med tidligere dirigent Torsten Hartz, som skulle svinge dirigentstokken, da Merete Abrahamsen var blevet syg. Det var et yderst veloplagt ÅbenRock, der gik på scenen i første set og sang "Fly Me To the Moon", "Basin Street Blues" og "Mercy, Mercy, Mercy" under god ledsagelse af pianist Allan Ønslev.
 
       I andet set, som bestod af danske numre arrangeret af korets grundlægger Jens Johansen, var gassen slet ikke gået af ÅbenRock. Dette set blev sluttet af med numret "Kys tænder drømme" som vakte stor begejstring hos publikum og tilråb om ekstra nummer.
 
       Åbenrå Lokal Tv optog koncerten og du kan på deres hjemmeside høre både første og andet set:    Høre koncerten (skriv Christian Panbo 2010 i søgefeltet)
 
Cafésang på Alsion, Sønderborg
Lørdag d. 2. oktober:
 
      Der var dukket rigtig mange sangglade mennesker op til Cafésang på Alsion denne lørdag, hvor ÅbenRock stod for fællessangen. Endnu engang havde ÅbenRock glæde af Allan Ørnslev ved tangenterne,  som igen sørgede for god akkompadement. Desværre var korets faste dirigent Merete Abrahamsen syg, men heldigvis kunne ÅbenRock klarede skærerne alligevel med lidt hjælp fra et kormedlem.
 
       ÅbenRock sang 3 numre fra eget repertoire og havde valgt "Mercy, Mercy, Mercy", "Basin Street Blues" og favoritnumret "Kys tænder drømme". Sangene faldt i publikums smag og det blev derfor til ikke mindre end 2 ekstranumre. En rigtig god oplevelse for ÅbenRock, som var meget begejstret for at synge på Alsion.
 
 
Open air koncert for "Et hjerte for alle"
  Lørdag d. 11. december 2010:
 
       Traditionen tro afholdte ÅbenRock en velgørenhedskoncert til fordel for foreningen "Et hjerte for alle" i december måned. Flere mennesker havde fundet vejen i det kolde vejr til Torvet i Åbenrå og gav os en klappende hånd med på vejen.
 
 
       En anden del af traditionen er afholdelse af ÅbenRocks årlige julefrokost, i forlængelse af koncerten. Endnu engang var den præget af glade mennesker, sjove indslag og masser af sang.